Ograničavanje područja prikupljanja maraka

 

U ograničenjima se krije majstorstvo

U području odabira maraka koje su uključene u Vašu kolekciju trebali biste uzeti u obzir popularnost pojedinih zemalja i dosadašnji razvoj cijena maraka.
Provjera ovih elemenata pruža određeno jamstvo da ne samo da ćemo "školu" manje platiti, već ćemo izbjeći razočaranja pri eventualnoj prodaji kolekcije.

Vaš osobni odnos koji imate s ovom ili onom zemljom, kao što su poznanici, blagdani, putovanja, naravno da utječe na vaš izbor.

Konačna odluka ovisi i o mjesečnom iznosu koji želite ili možete trošiti na našu zbirku. Novac biste trebali uložiti što profitabilnije, a ne trošiti ga prema trenutnom raspoloženju radi stjecanja ovog ili onog lijepog izgleda šarene serije. Mjesečni proračun koji vam je na raspolaganju trebali biste upotrijebiti "ciljano".


Započinjanje vlastite zbirke

Područje koje će Vas najviše zanimati, a koje u Hrvatskoj posebno održava sve kolekcionare, obuhvaća sve marke objavljene od strane Hrvatske pošte..

Ovisno o osiguranim sredstvima, Hrvatska može podnijeti još nekoliko europskih zemalja i, primjerice, neku prekomorsku državu.
Politički zanimljiva izdanja Ujedinjenih naroda također su vrlo popularna i uvijek su se dobro razvijala u smislu cijene.

U svim razmatranjima nikada ne smijemo zaboraviti rečenicu: "U ograničenjima se krije majstorstvo" !

Oni koji su u iskušenju da bez ikakvog sistema prikupe velik broj šarenih serija koje objavljuju sve zemlje svijeta, mogu biti sigurni da njihova kolekcija, tako slučajno sakupljena, nikada neće steći neku veliku vrijednost.

Stoga se prvo ograničimo na nekoliko zemalja, a zatim ih dovršimo korak po korak, koliko nam dozvoljavaju sredstva koja imamo na raspolaganju.

 

Filatelija Hunjak

 

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.