×

Upozorenje

JFolder::create: Ne mogu kreirati direktorij.Path: cache/remote

Mount Brown
Frederick W. Booty je u travnju 1862. objavio prvi katalog marka na engleskom jeziku.
Samo mjesec dana kasnije, u Engleskoj je objavljen još jedan katalog kojeg je sastavio Mount Brown.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Prvi ilustrirani katalog maraka
Booty je bio autor prvog kataloga poštanskih maraka na engleskom jeziku i prvog ilustriranog kataloga maraka uopće. Početkom 1861. zajedno s ocem je započeo sakupljati marke, nakon što su od poznanika dobili veliku torbu punu maraka.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Prvi albumi za marke

S obzirom na to da se 1862. pojavljuju trgovci markama, prvi katalozi i tekstovi u časopisima, bilo je gotovo neizbježno da se iste godine, također u Francuskoj, pojavi i prvi album za marke.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Natalis Rondot 
Bio je ekonomist, povjesničar francuske umjetnosti i jedan od ljudi koji su odigrali značajnu ulogu u razvoju filatelije.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Edard de Laplante
Iako je Filatelija do 1862. već bila međunarodno postojeća, najvažniji su se događaji odvijali u Francuskoj te se Francuska prema tome sa sigurnošću može nazvati kolijevkom filatelije.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Procvat filatelije
Godinu 1862. mogli bismo nazvati najvažnijom godinom za filateliju. "Filatelistički časopis Velike Britanije" 1. travnja 1916. objavio je članak kojeg je potpisao E.L. Pemberton 1863. godine, gdje stoji da je prije 1856. vjerojatno bilo samo tri ili četiri priznatih kolekcionara te da je prikupljanje maraka uglavnom bio hobi za školsku djecu.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Jean-Baptiste Moens
Jean-Baptiste Moens je bio belgijski filatelist, poznat u kolekcionarskim krugovima kao prvi trgovac markama i jedan od rijetkih svojstvenih filatelističkih novinara.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Alfred Potiquet
Potiquet se bavio sakupljanjem rukopisa i maraka, a bio je i poznanik Oscara Berger-Levraulta bez čijeg dopuštenja za korištenje popisa marka ne bi bio u mogućnosti sastaviti katalog.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

njuskalo

 

 

 


 

online aukcije kolekcionar net 2
 

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.