0
0
0
s2smodern
Njemačka 1862. godine
Možda zbog činjenice da je svaka pojedina država izdavala vlastite poštanske marke, pa je tako na raspolaganju bila ogromna raznolikost, prikupljanje maraka kao hobby u Njemačkoj se sporije razvijalo.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Mount Brown
Frederick W. Booty je u travnju 1862. objavio prvi katalog marka na engleskom jeziku.
Samo mjesec dana kasnije, u Engleskoj je objavljen još jedan katalog kojeg je sastavio Mount Brown.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Prvi ilustrirani katalog maraka
Booty je bio autor prvog kataloga poštanskih maraka na engleskom jeziku i prvog ilustriranog kataloga maraka uopće. Početkom 1861. zajedno s ocem je započeo sakupljati marke, nakon što su od poznanika dobili veliku torbu punu maraka.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Prvi albumi za marke

S obzirom na to da se 1862. pojavljuju trgovci markama, prvi katalozi i tekstovi u časopisima, bilo je gotovo neizbježno da se iste godine, također u Francuskoj, pojavi i prvi album za marke.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Natalis Rondot 
Bio je ekonomist, povjesničar francuske umjetnosti i jedan od ljudi koji su odigrali značajnu ulogu u razvoju filatelije.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Edard de Laplante
Iako je Filatelija do 1862. već bila međunarodno postojeća, najvažniji su se događaji odvijali u Francuskoj te se Francuska prema tome sa sigurnošću može nazvati kolijevkom filatelije.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Procvat filatelije
Godinu 1862. mogli bismo nazvati najvažnijom godinom za filateliju. "Filatelistički časopis Velike Britanije" 1. travnja 1916. objavio je članak kojeg je potpisao E.L. Pemberton 1863. godine, gdje stoji da je prije 1856. vjerojatno bilo samo tri ili četiri priznatih kolekcionara te da je prikupljanje maraka uglavnom bio hobi za školsku djecu.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.