Tematska filatelija

 

Tematska filatelija je oblik ili način sakupljanja poštanskih marki i filatelističkog materijala - Maximum karti, Omotnica prvog dana (FDC) - i drugog srodnog filatelističkog materijala radi ilustracije teme.

Tematska se zbirka općenito sastoji od velikog broja filatelističkog materijala iz različitih zemalja svijeta. Zbirka bi trebala biti organizirana tako da govori zanimljivu priču.

Postoji mnoštvo dostupnih opcija iz bogatstva filatelističkog materijala koji je proizveden i još uvijek se proizvodi. Za neke popularne teme poput "brodova" ili "ptica" izdano je toliko maraka da je gotovo nemoguće dovršiti zbirku.

Marke za tematske zbirke obično su dostupne i jeftine, jedino što iziskuju mnogo vremena za pronalaženje.

Ipak, tematska filatelija nudi bezbroj mogućnosti!

Mogući izbor tematike:

0
0
0
s2smodern

Donacije za Filatelistički Klub

Ukoliko želite podržati rad Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak" i dati nam vjetar u leđa da budemo još bolji u našoj namjeri da ljubiteljima filatelije ponudimo sve potrebne informacije, možete to učiniti svojom dobrovoljnom novčanom donacijom na naš IBAN račun 

HR424840081104081825

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

 


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.