Solana „Ston“ i poljski rudnik soli Bochnia na poštanskim markama
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 2. prosinca 2021. nove prigodne poštanske marke u zajedničkom izdanju s Poljskom poštom na temu prirodnih bogatstava. Motivi na markama su solana u Stonu i poljski rudnik soli Bochnia. Autorica maraka je Marzanna Dąbrowska, dizajnerica iz Poljske, a za hrvatsko izdanje dizajn je prilagodila Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Dobar dan crveno i Prizemljeno Sunce na poštanskim markama
Hrvatska pošta 26. studenog 2021. pušta u optjecaj nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatska likovna umjetnost“ čiji su motivi slika Ede Murtića Dobar dan crveno i skulptura Prizemljeno Sunce, maestralni rad Ivana Kožarića. Autori maraka su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, dok je autor fotografije marke s motivom slike Ede Murtića, Dobar dan crveno, Goran Vranić.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Zlatna božićna kuglica na poštanskoj marki
Hrvatska pošta 22. studenog 2021. pušta u optjecaj novu prigodnu poštansku marku „Božić 2021.“ čiji je motiv zlatna božićna kuglica. Autorica marke je Ariana Noršić, dizajnerica iz Samobora. Nominalna vrijednost marke je slovna oznaka A (odgovara iznosu nominale 3,30 kn).
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Za svako dijete osmijeh!
Hrvatska pošta 4. listopada 2021. pušta u optjecajnovu prigodnu poštansku marku „Za svako dijete osmijeh“ koja je nastala u suradnji s UNICEF-om u povodu obilježavanja 75. obljetnice njegova djelovanja. Motiv na marki je djevojčica s posebnim potrebama u igri sa psom.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Djetlići na novim poštanskim markama
Hrvatska pošta 22. rujna 2021. pušta u optjecaj nove prigodne poštanske marke nastale u suradnji s Kirgistanom, čiji su motiv zaštićene vrste ptica. Nove prigodne marke prikazuju crvenoglavog djetlića i bjelokrilog djetlića. Autorice maraka su Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba, i Daria Maier, dizajnerica iz Moldavije. 
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Kriptomarka Rimac Nevera
Hrvatska pošta u suradnji s tvrtkama Bitx i NodeFactory predstavlja treću hrvatsku kriptomarku. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je važna jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.