Solana „Ston“ i poljski rudnik soli Bochnia na poštanskim markama
Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 2. prosinca 2021. nove prigodne poštanske marke u zajedničkom izdanju s Poljskom poštom na temu prirodnih bogatstava. Motivi na markama su solana u Stonu i poljski rudnik soli Bochnia. Autorica maraka je Marzanna Dąbrowska, dizajnerica iz Poljske, a za hrvatsko izdanje dizajn je prilagodila Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Dobar dan crveno i Prizemljeno Sunce na poštanskim markama
Hrvatska pošta 26. studenog 2021. pušta u optjecaj nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatska likovna umjetnost“ čiji su motivi slika Ede Murtića Dobar dan crveno i skulptura Prizemljeno Sunce, maestralni rad Ivana Kožarića. Autori maraka su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, dok je autor fotografije marke s motivom slike Ede Murtića, Dobar dan crveno, Goran Vranić.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Zlatna božićna kuglica na poštanskoj marki
Hrvatska pošta 22. studenog 2021. pušta u optjecaj novu prigodnu poštansku marku „Božić 2021.“ čiji je motiv zlatna božićna kuglica. Autorica marke je Ariana Noršić, dizajnerica iz Samobora. Nominalna vrijednost marke je slovna oznaka A (odgovara iznosu nominale 3,30 kn).
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Za svako dijete osmijeh!
Hrvatska pošta 4. listopada 2021. pušta u optjecajnovu prigodnu poštansku marku „Za svako dijete osmijeh“ koja je nastala u suradnji s UNICEF-om u povodu obilježavanja 75. obljetnice njegova djelovanja. Motiv na marki je djevojčica s posebnim potrebama u igri sa psom.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern
Djetlići na novim poštanskim markama
Hrvatska pošta 22. rujna 2021. pušta u optjecaj nove prigodne poštanske marke nastale u suradnji s Kirgistanom, čiji su motiv zaštićene vrste ptica. Nove prigodne marke prikazuju crvenoglavog djetlića i bjelokrilog djetlića. Autorice maraka su Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba, i Daria Maier, dizajnerica iz Moldavije. 
Opširnije...
0
0
0
s2smodern
Kriptomarka Rimac Nevera
Hrvatska pošta u suradnji s tvrtkama Bitx i NodeFactory predstavlja treću hrvatsku kriptomarku. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je važna jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.
Opširnije...
0
0
0
s2smodern

Donacije za Filatelistički Klub

Ukoliko želite podržati rad Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak" i dati nam vjetar u leđa da budemo još bolji u našoj namjeri da ljubiteljima filatelije ponudimo sve potrebne informacije, možete to učiniti svojom dobrovoljnom novčanom donacijom na naš IBAN račun 

HR424840081104081825


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.