Kriptomarka Rimac Nevera

Hrvatska pošta u suradnji s tvrtkama Bitx i NodeFactory predstavlja treću hrvatsku kriptomarku.

Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je važna jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru. 

Žig prvog dana je u uporabi 09. i 10. 09. 2021. u poštanskom uredu 10000 Zagreb.

I ovo izdanje kriptomarke možete naći u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 u kojoj Hrvatska pošta omogućuje kupnju kriptomaraka kriptovalutama. Kako bi se i kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti.

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10 000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30 000 primjeraka.

 

 

RIMAC NEVERA Rimac Nevera – potpuno električni hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km/h kreiran je da pruži dosad neviđenu razinu performansi. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa.

Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj, a Nevera ponosno nosi i hrvatsko ime koje uistinu odražava izvanredne performanse koje se mogu osloboditi u tren oka.

Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime nego i narav.

Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi – zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za svega 9,3 sekunde.
Usto, automobil ostvaruje rekordno brzih 8,6 sekundi na četvrt milje (0 – 402 metra).

Rimac Automobili


nevera kriptomarkaVrijednost: 50 HRK
Dizajn: Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba
Fotografija: Danijel Palčić
Veličina: 35,74 mm x 40,98 mm (85,60 mm x 53,98 mm)
Papir: samoljepljivi, bijeli, bezdrvni, gramatura: 75 g
Zupčanje: ukrasno ricanje
Tisak: višebojni ofset
Tiskara: AKD d.o.o., Zagreb
Datum izdanja: 09.09.2021.
Naklada: 30 000

 

Izvor: Hrvatska pošta

Sva izdanja maraka možete naručiti i kupiti preko Filatelističkog Kluba "Marija Hunjak"

0
0
0
s2smodern

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.