Prigodna poštanska marka „Gojko Šušak (1945. – 1998.)“
Hrvatska pošta 3. svibnja 2023. pušta u optjecaj  novu prigodnu poštansku marku u povodu obilježavanja 25. obljetnice smrti Gojka Šuška na kojoj je motiv njegov portret. Autorica poštanske marke je Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba, a fotografiju koja je poslužila kao predložak za izradu marke ustupila je redakcija časopisa Hrvatski vojnik.
Opširnije...
Borba protiv klimatskih promjena - Plastični otpad u moru
Hrvatska pošta 20. travnja 2023. pušta u optjecaj novu prigodnu poštansku marku na temu borbe protiv klimatskih promjena s prikazom ribe napravljene od plastike koja simbolizira onečišćenje mora. Autorica poštanske marke je studentica dizajna Enea Knežević čiji je mentor u projektu bio izvanredni prof. Tomislav Vlainić na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Opširnije...
Novo izdanje iz serije „Znameniti Hrvati“
Hrvatska pošta 19. travnja 2023. pušta u optjecaj četiri nove poštanske marke iz serije „Znameniti Hrvati“. Motivi izdanja su poznata imena iz hrvatske kulture: Branko Lustig, Miljenko Smoje, Dušan Vukotić i Juro Tkalčić. Autorica poštanskih maraka je Ariana Noršić, dizajnerica iz Samobora, a ilustratorica Maja Cipek, akademska slikarica, također iz Samobora.
Opširnije...
Šareni danji leptiri na poštanskim markama
Hrvatska pošta 22. ožujka 2023. pušta u optjecaj tri nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatska fauna“. Ove su godine motivi na poštanskim markama danji leptiri – močvarna riđa, južni lastin rep i topolnjak. Autorica maraka je Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba.
Opširnije...
Prigodni poštanski blok Mostovi i vijadukti
Hrvatska pošta 20. ožujka 2023. pušta u optjecaj novi prigodni poštanski blok s dvije marke u seriji „Mostovi i vijadukti“. Motivi ovoga prigodnog izdanja su Most 3. gardijske brigade „Kune“ i Vijadukt „Mirna“, a autor bloka je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba.
Opširnije...
PlayStation® likovi na hrvatskim poštanskim markama
Hrvatska pošta 22. veljače 2023. pušta u optjecaj novu seriju prigodnih poštanskih maraka posvećenu popularnoj kulturi na kojoj će predstaviti PlayStation® likove. Likovi iz igara prikazani na poštanskim markama dobro su poznati Kratos i Atreus iz igre God of War, Aloy iz Horizon Forbidden Westa, Ellie i Joel iz The Last of Us te Ratchet i Clank i Rivet iz igre Ratchet & Clank: Rift Apart.
Opširnije...
Stranica 1 od 2

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.