Gmazovi i vodozemci na markama Kirgistana

 

6. rujna 2019. Državni odbor za informacijsku tehnologiju i komunikacije Kirgiške Republike pušta u promet seriju poštanskih maraka Kirgistanske ekspresne pošte: „Crvena knjiga Kirgiške Republike (II). Gmazovi i vodozemci ”.

Nova serija poštanskih maraka KEP uključuje 4 minijature koje prikazuju sljedeće zaštićene vrste faune: srednjoazijsku žabu, rusku kornjaču, pustinjski varan i Renardovu livadnu ljuticu.

Svaka od ovih vrsta faune uključena je u Crvenu knjigu Kirgiške Republike.

Za ovu seriju KEP izdaje i četiri razglednice, koje se koriste za realizaciju četiri maksimum karte.

kirgistan reptili blok

Pustinjski varan (Varanus griseus) je veliki gmaz iz roda Varana. Ova vrsta je u Kirgistanu vrlo rijetka. Njegovi predstavnici mogu se naći uglavnom u pustinjama i polupustinjama, kao i u podnožju grebena.

Ruska kornjača (Agrionemys horsfieldii) je kornjača iz obitelji Testudinidae (kopnene kornjače). Uglavnom se nalaze u srednjoj Aziji. Prosječna duljina tijela ovih malih gmazova je 15-20 cm.

Srednjoazijska žaba (Rana asiatica Bedriaga) član je reda Anura. Te se žabe uglavnom nalaze na sjeveroistoku Kirgistana.


Renardova livadna ljutica (Vipera renardi) je vrsta otrovnih zmija iz porodice ljutica. U Kirgizistanu Renardova livadna zmija živi u podnožju kirgirskog grebena, u dolinama Talasa i Chuija.

Marke su izdane u arčićima od 5 maraka s 1 privjeskom kao i u zbirnom arčiću od 4 marke (1 komplet).

KEP je također izdao omotnicu prvog dana (FDC) kao i četiri maksimum karte, navodi Kyrgyz Express Post

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.