Dragocjeni kućni ljubimci iz Norveške

 

Jeste li znali da kućni ljubimci mogu pomoći čovjeku sniziti krvni tlak i puls? I da ljubitelji pasa i ljubitelji mačaka imaju različite osobnosti ličnosti?

kucni ljubimci norveska 2019 markeProcjenjuje se da u Norveškoj ima oko 800 000 kućanstava s najmanje jednim kućnim ljubimcem.

Istraživanja pokazuju da životinje mogu imati pozitivan utjecaj na ljude. Maženje naših četveronožnih prijatelja navodno može pomoći snižavanju krvnog tlaka i pulsa.

Prema istraživačima sa Sveučilišta u Kaliforniji, vlasnici mačaka djeluju kreativnije i avanturističnije, ali oni su i oprezniji i zabrinutiji.
Vlasnici pasa su, s druge strane, ekstrovertiraniji i samopouzdaniji, ali nisu toliko spremni riskirati.

Najraniji pokazatelji da su u Norveškoj ljudi držali kućne ljubimce je pas Varanger, čiji kostur datira između 5.000 i 7.000 godine.
Ovaj je pas prvenstveno bio korisna životinja, ali vjerojatno je bio i kućni ljubimac.

Norway Post izdala je seriju od dvije prekrasne marke s kućnim ljubimcima.

Prva marka prikazuje norveškog psića elkhounda koji je savršen ljubimac za iskusne vlasnike pasa s djecom, dok druga marka prikazuje mačića norveške šumske mačke koja je specifična vrsta mačaka iz skandinavske regije Sjeverne Europe.

Ovo lijepo izdanje dizajnirala je Cecilie Sørgard.

 

 

kucni ljubimci norveska 2019 maksimum2

 

kucni ljubimci norveska 2019 maksimum

 

WOPA

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

  

 

Meal Pass logo

Meal Pass

 

 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.