Izložba "Sve što nas povezuje" u CZK Čakovec

 

U izložbenom prostoru Centra za kulturu u utorak, 1. srpnja otvorena je izložba poštanskih maraka pod nazivom "Sve što nas povezuje" koju je je postavio Filatelistički klub Marija Hunjak iz Čakovca. Tematski je izložba posvećena prvoj obljetnici ulaska Hrvatske u EU, rekao je na svečanosti otvaranja Darko Hunjak, predsjednik Kluba, i pokušaj je da se poštanskim markama što više naših građana upozna s vrijednostima EU-a.

Sadrži više od 1.400 pojedinačnih komada filatelističkog materijala, odnosno, maraka, blokova i prigodnih kuverti - rezultat rada tijekom 18 mjeseci članova Kluba i volontera. Na njima su kao teme istaknuti folklor te kulturne i povijesne znamenitosti i ličnosti pojedinih zemalja, u duhu ideje da nas filatelija povezuje, a istovremeno upoznaje s različitostima i posebnostima, rekao je Hunjak. Istaknuo je i međunarodnu pomoć u pripremi izložbe. Dio materijala donacija je veleposlanstava nekih zemalja, istaknuo je primjer Latvije koju u Hrvatskoj zastupa veleposlanstvo u Pragu, a spremno je skočilo u pomoć. Želja je kluba da izložba bude postavljena i u drugim gradovima Hrvatske, a i u inozemstvu. U suradnji s veleposlanstvom Poljske, planira se i jedna izložba u toj zemlji, a možda i drugdje. Predsjednik Kluba zahvalio je Gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i njihovim turističkim zajednicama te sponzorima na pomoći u dosadašnjim akcijama. U svojoj su pozdravnoj riječi predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat i zamjenica župana Sandra Herman najavili nastavak podrške. Izložba je postavljena do 1. kolovoza 2014. (dk)

0
0
0
s2smodern

snjegovic gif

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

 


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.