Filatelistička izložba za obljetnicu ulaska Hrvatske u EU

 

Centar za kulturu u suradnji s Filatelističkim klubom “Marija Hunjak” predstavlja izložbu poštanskih maraka povodom obilježavanja prve godišnjice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.“Sve što nas povezuje” izložba je poštanskih maraka koja je nastala kao rezultat predanog rada članova filatelističkog kluba “Marija Hunjak” posljednjih 18 mjeseci. Prvi puta je predstavljena zagrebačkoj javnosti prošle godine povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, a od jučer, 1. srpnja može je ragledati i čakovečka publika u izložbenom salonu Centra za kulturu. U izložbu je ukomponirano preko 1400 pojedinačnih komada filatelističkog materijala, maraka, blokova i prigodnih koverata.

Svečanom otvorenju izložbe, u utorak prvog srpnja na sam dan obljetnice, nazočio je i Jurica Horvat predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca koji je naglasio kako filatelija vraća sve nas u lijepa vremena kada smo više pisali pisma i komunicirali preko poštanskog medija.Izložbu je otvorenom proglasila Sandra Herman zamjenica međimurskog župana ističiću značaj ulaska Hrvatske u Europu koji trebamo svi zajedno shvatiti kao priliku za bolju povezanost sa svijetom i unapređenje kvalitete življenja, ali koju moramo sami znati iskoristiti.

Izložbu je organizirao filatelistički klub “Marija Hunjak” u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec uz pomoć Grada Čakovca, Međimurske županije i Turističke zajednice grada Čakovca. Realizirana je uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike dr. Ive Josipovića.
Filatelistički materijali predstavljeni su abecednim redom zemalja članica Europske unije. Darko Hunjak, predsjednik kluba o sadržaju izložbe govori:

- Većinom su izložene poštanske marke komercijalnog tipa i novijeg godišta. Sve države članice koje su nam donirale marke željele su da njihovu zemlju predstavimo sa što novijim markama. Zahvaljujem svim veleposlanstvima zemalja članica koja su nam mnogo pomogla u pripremi izložbe. Izložene marke pokazuju sve naše razlike, ali i teme koje nas povezuju. Teme su prirodne ljepote, flora, fauna, sport, znamenite osobe, sportaši i umjetnici. '

Izložba se može razgledati do prvog kolovoza 2014. godine.

 

Piše: PR 

Izvor: Međimurske novine 

 

Filatelistička izložba "Sve što nas povezuje", galerija 
foto D.Mance

 

0
0
0
s2smodern

Pretraga kataloga

Filatelističke online trgovine

 


 

Filatelija Hunjak koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda stranice prihvaćate uvjete i korištenje kolačića.